Fırat Palace Otel
TOKAT'TA GEZİLECEK YERLER

Komana Antik Kenti

Komana Antik Kenti

Komana Pontika Antik Kenti, Tokat şehir merkezine sadece 9 km mesafede, Gümenek mevkiinde Yeşilırmak kıyısında kurulmuş, Antik Çağ'ın en gizemli tapınak devletlerinden biridir.

Ana Tanrıça Ma İbadet Merkezi

Hellenistik ve Roma dönemlerinde Anadolu'nun en kutsal mekanlarından biri olan Komana, Ana Tanrıça Ma'ya adanmış büyük tapınağı ve tapınak arazileriyle bağımsız bir dini devlet olarak yönetilmiştir. Her yıl düzenlenen büyük dini festivallere binlerce tüccar ve hacı katılmıştır.

Arkeolojik Kazılar

Son yıllarda ODTÜ ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen kazılarda höyük üzerinde Helenistik, Roma, Bizans ve Danişmend dönemlerine ait katmanlar, sur duvarları, kiliseler ve madeni sikkeler gün ışığına çıkarılmıştır.

Fırat Palace Misafirlerine Tavsiye

Komana Antik Kenti otelimiz Fırat Palace'a araçla sadece 10 dakika uzaklıktadır. Gümenek mesire alanı ile yan yanadır.

Tüm Gezilecek Yerler